czwartek, 10 września 2015

Pierś kurczaka z warzywami

 Kolejne szybkie danie z warzywami. Bardzo lubimy warzywa, takie podduszane, więc dzisiaj propozycja mięsno- warzywna. Pierś z kurczaka połączona z zestawem dowolnych warzyw. Na blogu podaję jak to wyglądało u mnie.




 SKŁADNIKI

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 duża  marchewka 
  • 1/2 pora ( biała część)
  • 1 mały brokuł
  •  1/2 cukinii lub kabaczka
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa do kurczaka
  • 1/2 papryki
  • 1 łyżka oleju

WYKONANIE:

Pierś płuczemy osuszamy, kroimy w paski lub dużą kostkę.  Przyprawiamy i obsmażamy na oleju.


Warzywa płuczemy. Marchewkę kroimy w pół krążki i wrzucamy do szerokiego garnka Podlewamy 1 szklankę wody. Nakrywamy i dusimy na małym ogniu.

Następnie dodajemy pokrojoną cukinie, paprykę oraz por pokrojony w krążki. Na koniec różyczki brokułowe. Nakrywamy i dusimy pod przykryciem ok. 15 min.



Następnie dodajemy podsmażonego kurczaka i mieszamy z warzywami Możemy doprawić solą i pieprzem.




SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz