Jajka jako przystawka może pojawić się przy każdej okazji na naszym stole. Farsz możemy również robić na różne sposoby. Dzisiaj polecam jajka faszerowane sosem tatarskim.
SKŁADNIKI:
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- 5 ugotowanych na twardo jajek
Sos tatarski
- 2 średnie ogórki kiszone
- mały słoik marynowanych grzybków
- 1 cebula
- 1 wiązka szczypiorku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypta soli i 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
WYKONANIE:
Wszystkie składniki sosu siekamy na desce lub melakserze. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy.
Jajka obieramy , kroimy na połowę, wyjmujemy żółtka, które dodajemy do sosu, jeszcze raz mieszając.
Polówki białek nadziewamy sosem. Dekorujemy i gotowe.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz