sobota, 11 października 2014

Ogórki nadziewane

Szybka przekąska , która nie wymaga szczególnego wkładu.



SKŁADNIKI 
  • ogórki - 2 szt.
  • jeden serek almette naturalny .
  • sucha papryka 0,5 łyżeczki; 
  • świeży koper, posiekany 2 łyżeczki;
  • chili w proszku 0,5 łyżeczki
  •  czosnek - posiekany 1 ząbek.

WYKONANIE

Przygotowujemy farsz mieszając wszystkie składniki i umieszczamy w lodówce na ok 50 min
Ogórki pokroić w krążki, wysokość około 1,5 cm.  łyżeczką wyciąć  niektóre części wnętrza ogórka. W ten sposób, aby uzyskać wolną przestrzeń  do farszu.  Każdy kawałek ogórka wypełniać masą . Na szczycie  dekoracji można posypać papryką i chili. Gotowe!

SMACZNEGO


Prześlij komentarz