Ciasto powstało dzisiaj. Potrzeba chwili. Jest szybkie i nie wymaga specjalnych uzdolnień.
SKŁADNIKI
WYKONANIE
2 szklanki mleka zagotować dodać cukier waniliowy i cukier kryształ. Zółtka roztrzepać z maką i mlekiem. Wlać do gorącego mleka zagotować. Wymieszać zdjąć z ognia. Dodać startą białą czekoladę, margarynę- zmiksować. dodac wiórki - wymieszać. Gotowe.
Na blaszce ukłądać ciastka, przekłądać masą. Po wierzchu, lekko posmarować masą i posypać wiórkami.
SKŁADNIKI
- 2,5 szklanki mleka
- 300 g. wiórek kokosowych
- 1 czekolada biała
- 3 duże opakowania herbatników
- 2 łyżki maki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- cukier waniliowy
- 1/2 szklanki cukru
- 3 zółtka
- 1 margaryna
WYKONANIE
2 szklanki mleka zagotować dodać cukier waniliowy i cukier kryształ. Zółtka roztrzepać z maką i mlekiem. Wlać do gorącego mleka zagotować. Wymieszać zdjąć z ognia. Dodać startą białą czekoladę, margarynę- zmiksować. dodac wiórki - wymieszać. Gotowe.
Na blaszce ukłądać ciastka, przekłądać masą. Po wierzchu, lekko posmarować masą i posypać wiórkami.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz