Jest to danie, które często serwuję na kolację lub przekąskę dla znajomych. Szybkie , smaczne , chrupiące. Nie zdążyłam zrobić po upieczeniu, dlatego zdjęcia pokazują etap przed włożeniem do piekarnika.
SKŁADNIKI
Pieczarki obrać ze skórki pokroić na małe kawałki. Cebulę posiekać w kostkę obsmażyć, dodać pieczarki, podusić. Doprawić solą , pieprzem. Napełnić bułki farszem pieczarkowym, posypać serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 s C przez 10 min. Podawać z dowolnym sosem lub ketchupem.
SKŁADNIKI
- Bułki kajzerki ( na dużą blachę wystarczy 6)
- 1/2 kg. pieczarek
- jedna cebula
- ser tarty mozzarella do posypania
- sól , pieprz
- trochę masła
WYKONANIE
Bułki przeciąć na połowę i wydrążyć miąższ. Poukładać na dużej blaszce, lekko posmarować masłem środek.
Pieczarki obrać ze skórki pokroić na małe kawałki. Cebulę posiekać w kostkę obsmażyć, dodać pieczarki, podusić. Doprawić solą , pieprzem. Napełnić bułki farszem pieczarkowym, posypać serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 s C przez 10 min. Podawać z dowolnym sosem lub ketchupem.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz