Dzisiaj polecam doskonałą roladę z indyka faszerowaną szpinakiem, serem fetta i suszonymi pomidorami. Całość owinięta plastrami szynki parmeńskiej. Naprawdę warto wypróbować.
SKŁADNIKI
WYKONANIE
Filet kroimy na dwie lub więcej części w zależności od wielkości i dobrze rozbijamy.
Mięso układamy na foli do pieczenia.
Szpinak rozmrażamy. Podsmażamy na oleju doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem.
Na filet układamy szpinak, kruszymy ser fetta, układamy suszone pomidory.
Filet rolujemy, obok układamy szynkę i razem z szynką i folią owijamy roladę.
Wyjmujemy folię i roladę przykładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C ok. 1 godzinę.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- 1 duża pierś z indyka
- opakowanie szpinaku
- 2 opakowania szynki parmeńskiej
- 1/2 słoika suszonych pomidorów
- 1/2 kostki sera fetta (twardej )
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
WYKONANIE
Filet kroimy na dwie lub więcej części w zależności od wielkości i dobrze rozbijamy.
Mięso układamy na foli do pieczenia.
Na filet układamy szpinak, kruszymy ser fetta, układamy suszone pomidory.
Filet rolujemy, obok układamy szynkę i razem z szynką i folią owijamy roladę.
Wyjmujemy folię i roladę przykładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C ok. 1 godzinę.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz