Kurczaka przyrządzamy na rożne sposoby. Czasami tradycyjny smak nudzi się, dlatego warto sięgnąć po coś innego, nowego. Danie, które prezentuję doskonale smakuje. Miód, musztarda i piwo to takie zadziwiające, ale pyszne zestawienie sosu do kurczaka. Polecam.
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy udka kurczaka z obu stron na brązowy kolor.
W osobnym naczyniu przygotowujemy sos.
Mieszamy ze sobą piwo, miód, musztardę, pieprz.
Tak wymieszane składniki wlewamy do patelni z udkami. Gdy całość się zagotuje się, zmniejszamy ogień. Przyprawić solą i pieprzem i dusimy ok. 40 minut
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- 6 udek kurczaka
- szklanka jasnego piwa
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki ostrej musztardy
- sól, pieprz
- olej do smażenia
WYKONANIE:
Udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy udka kurczaka z obu stron na brązowy kolor.
W osobnym naczyniu przygotowujemy sos.
Mieszamy ze sobą piwo, miód, musztardę, pieprz.
Tak wymieszane składniki wlewamy do patelni z udkami. Gdy całość się zagotuje się, zmniejszamy ogień. Przyprawić solą i pieprzem i dusimy ok. 40 minut
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.