poniedziałek, 1 grudnia 2014

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Jak już wcześniej pisałam gotowe ciasto francuskie to doskonała podstawa do rożnych ciekawych potraw . Dzisiaj proponuję ślimaczki z ciasta francuskiego z ketchupem , serem i szynką.

Tutaj link do:  Gniazdka z ciasta francuskiego





SKŁADNIKI

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 2 łyżki ketchupu ( w zależności od upodobań ostry lub łagodny)
  • 8 plasterków szynki ( dobrej)
  • 10 dag  sera typy cheddar 
WYKONANIE

Na płat ciasta rozsmarowujemy  ketchup i ścieramy ser.





Układamy kawałki szynki na całości.

.
Zwijamy i kroimy w cienkie oczka. Pieczemy ok. 15 min w temperaturze 200 stopni











SMACZNEGO

 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz