Spotkałam się z rożnymi rodzajami przepisu na snikersa. Uważam ,że ten , który prezentuję, najbardziej upodabnia się do prawdziwego snikersa.
SKŁADNIKI
Ciasto:
Masa:
Karmel orzechowy:
WYKONANIE
Z podanych składników zagnieść cisto i podzielić na trzy równe części. Na jedną połowę wylać karmel orzechowy podgrzany na gorąco. Każde ciasto piec 15 min w temperaturze 180 stopni.
Z podanych składników, oprócz masy karmelowej, ugotować budyń ciepły zmiksować z margaryną. Ciepłym przekładać placki. Na pierwszy masa karmelowa, na drugi masa budyniowa. Na wierzch placek z karmelem orzechowym. Najlepiej smakuje jak postoi przynajmniej jeden dzień.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 1/2 kg, mąki
- 1/2 margaryny
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki modu
- 2 jajka
- 2 płaskie łyżeczki sody
Masa:
- 1 jajko
- 3 łyżki maki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 margaryna
Karmel orzechowy:
- 25 dag orzechów włoskich
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki margaryny
- masa karmelowa
WYKONANIE
Z podanych składników zagnieść cisto i podzielić na trzy równe części. Na jedną połowę wylać karmel orzechowy podgrzany na gorąco. Każde ciasto piec 15 min w temperaturze 180 stopni.
Z podanych składników, oprócz masy karmelowej, ugotować budyń ciepły zmiksować z margaryną. Ciepłym przekładać placki. Na pierwszy masa karmelowa, na drugi masa budyniowa. Na wierzch placek z karmelem orzechowym. Najlepiej smakuje jak postoi przynajmniej jeden dzień.
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz