Szpinak bardzo lubimy, dlatego często gości w naszej kuchni. Chyba ludzi można podzielić na tych , którzy nie lubią szpinaku i tych którzy go uwielbiają. Dzisiaj pyszne danie -szpinak z kurczakiem jako podstawa do makaronu. Polecam.
SKŁADNIKI
WYKONANIE
Pierś z kurczaka płuczemy, kroimy na drobne kawałki, posypujemy przyprawa i zostawiamy.
Cebulkę pokrojoną w kostkę lekko podsmażamy. dodajemy kurczak i dalej smażymy ,aż mięso będzie gotowe.
Szpinak rozmrażamy, wstawiamy na durszlak, by ociekł z wody. Dodajemy do mięsa.
Na to rozkruszamy ser feta, wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobina soli i pieprz. Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5 min.
Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do szpinaku, mieszamy. Gotowe.
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- 1.2 kg szpinaku mrożonego
- pół opakowania serka feta
- sól pieprz do smaku
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 mała pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- pół opakowania makaronu ( np. penne, pełnoziarnisty)
WYKONANIE
Pierś z kurczaka płuczemy, kroimy na drobne kawałki, posypujemy przyprawa i zostawiamy.
Cebulkę pokrojoną w kostkę lekko podsmażamy. dodajemy kurczak i dalej smażymy ,aż mięso będzie gotowe.
Szpinak rozmrażamy, wstawiamy na durszlak, by ociekł z wody. Dodajemy do mięsa.
Na to rozkruszamy ser feta, wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobina soli i pieprz. Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5 min.
Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do szpinaku, mieszamy. Gotowe.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz