Zupka ze świeżego kalafiora, doskonała w smaku, delikatna. Jednym słowem warto spróbować .
SKŁADNIKI:
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- pół kalafiora
- 1 marchewka
- kawałek pora
- wywar mięsny ok. 1,5 l
- sól, pieprz do smaku
- pół pęczka natki pietruszki
WYKONANIE
Do wcześniej ugotowanego wywaru mięsnego wrzucamy marchewkę i pora pokrojone w talarki. Gotujemy 10 min.
Następnie dodajemy kawałki kalafiora i dalej gotujemy, ąż kalafior zmięknie , ale nie rozgotuje się. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy natkę pietruszki , drobno pokrojoną. Można zabielić śmietaną lub jogurtem.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz