Danie wypróbowałam i jest doskonałe. Można podać na święta lub inne okazje. Polecam.
SKŁADNIKI
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- pierś z kurczaka podwójna
- 40 dag pieczarek
- 20 dag. sera żółtego - dowolny
- 1 cebula
- przyprawa do kurczak
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 1 łyżka masła sklarowanego
- 1 łyżka oleju
- sól , pieprz do smaku
WYKONANIE
Piersi płuczemy, suszymy ręcznikiem. Każda przekrawamy na połowę. Dodajemy przyprawę do kurczak i dostawiamy na godzinę
W tym czasie przygotowujemy pieczarki, płuczemy kroimy w paski. cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle sklarowanym. Dodajemy pieczarki. nakrywamy chwile , by puściły wodę. Odkrywamy i jeszcze chwile smażymy,ąż woda odparuje, doprawiamy do smaku
Mięso z kurczaka obsmażamy na gorącym tłuszczu.
Gotowe płaty ciasta francuskiego kroimy na dwie części. Na każdej układamy pieczarki, na to pierś , na górę plaster sera.
Nacinamy boki i zwijamy po skosie paski. Smarujemy rozmąconym jajkiem
Pieczemy w piekarniku 220 st. około 30 min.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz