poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Jajka faszerowane sosem tatarskim

Jajka jako przystawka może pojawić się przy każdej okazji na naszym stole. Farsz możemy również robić na różne sposoby. Dzisiaj polecam jajka faszerowane sosem tatarskim.





SKŁADNIKI:


  • 5 ugotowanych na twardo  jajek
Sos tatarski


  • 2 średnie ogórki kiszone
  •  mały słoik marynowanych grzybków
  • 1 cebula
  • 1 wiązka szczypiorku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypta soli i 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  WYKONANIE:

Wszystkie składniki sosu siekamy na desce lub melakserze. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy.

Jajka obieramy , kroimy na połowę, wyjmujemy żółtka, które dodajemy do sosu, jeszcze raz mieszając.

Polówki białek nadziewamy sosem. Dekorujemy i gotowe.









SMACZNEGO
 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz