Rabarbar obrodził i ma swój najlepszy czas. Wykorzystajmy jego smak, który doskonale sprawdza się w wielu potrawach. Od ciast po kompoty i dżemy. Dzisiaj placuszki z rabarbarem. Zapraszam.
SKŁADNIKI
Rabarbar myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki ok. 2 cm.
Wszystkie składniki na placuszki dokładnie ze sobą mieszamy.
Dodajemy kawałki rabarbaru-mieszamy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
- 1 szklanka kefiru
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1,5 łyżki cukru
- szczypta soli
- 1,5 łyżeczki sody
- 2 - 3 łodygi rabarbaru
- olej do smażenia
Rabarbar myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki ok. 2 cm.
Wszystkie składniki na placuszki dokładnie ze sobą mieszamy.
Dodajemy kawałki rabarbaru-mieszamy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz