Kolejne wejście z ciastem francuskim. Dzisiaj ciasteczka z żelem jagodowym. Bardzo delikatne, pyszne jeszcze ciepłe. Zapraszam.
SKŁADNIKI:
- 1 płat gotowego ciasta francuskiego
- pół słoiczka jagód w żelu
- kilka mrożonych wiśni
- papier do pieczenia
WYKONANIE:
Płat ciasta rozkładamy na blacie. Okrągłą foremką kroimy kółka.
Na każde kółko układamy jagody w żelu, na środek wisienka.
Z pozostałych części ciasta kroimy paski i układamy w szachownicę na ciastku.
Ciasta układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 st. C. Ok 20 min.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz