Rabarbar w pełni obrodził , więc nie sposób o nim zapomnieć. Bardzo dobrze wypada w cieście, dlatego postanowiłam przygotować szybki i niedrogi placek z rabarbarem.
SKŁADNIKI:
WYKONANIE
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, śmietanę i olej i dokładnie mieszamy.
Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i łączymy wszystkie składniki.
Ciasto wylewamy na posmarowaną tłuszczem blachę.
Wykładamy na nie pokrojony w kostkę rabarbar. Posypujemy cukrem waniliowym.
Wciskamy rabarbar do środka ciasta.
Pieczemy 40 minut w temp. 180 st. C.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 1/2 kostki margaryny
- 1 szklanka cukru
- 4 łyżki śmietany 18%
- 50 mil. słodkiej śmietanki
- 2 łyżki oleju
- 2 szklanki maki
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ok. 0.5 kg rabarbaru
WYKONANIE
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, śmietanę i olej i dokładnie mieszamy.
Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i łączymy wszystkie składniki.
Ciasto wylewamy na posmarowaną tłuszczem blachę.
Wykładamy na nie pokrojony w kostkę rabarbar. Posypujemy cukrem waniliowym.
Wciskamy rabarbar do środka ciasta.
Pieczemy 40 minut w temp. 180 st. C.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz