Szparagi można próbować na rożne sposoby. Jeden z nich to grillowane szparagi. Wypróbowałam i wyszło całkiem smacznie. Przepis znalazłam w książeczce załączonej do grilla.
SKŁADNIKI:
WYKONANIE
Zielone szparagi nie wymagają obierania , wiec odrywamy tylko twardą część.
Natkę pietruszki płuczemy.
Folię aluminiowa rozkładamy. Najpierw kładziemy warstwę z posiekanej natki pietruszki i masła, Układamy na tym szparagi. Przyprawiamy solą pieprzem.Na wierzch kładziemy kawałki sera.
Folie zawijamy i układamy na płycie do grillowania. Po 14 min obracamy ostrożnie folię i grillujemy następne 15 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- kilka szparagów ( w zależności ile potrzebujemy porcji) u mnie cztery
- 50 g masła
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz
- 2 plastry sera żółtego
- folia aluminiowa
WYKONANIE
Zielone szparagi nie wymagają obierania , wiec odrywamy tylko twardą część.
Natkę pietruszki płuczemy.
Folię aluminiowa rozkładamy. Najpierw kładziemy warstwę z posiekanej natki pietruszki i masła, Układamy na tym szparagi. Przyprawiamy solą pieprzem.Na wierzch kładziemy kawałki sera.
Folie zawijamy i układamy na płycie do grillowania. Po 14 min obracamy ostrożnie folię i grillujemy następne 15 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz