Nie mogłam się oprzeć, kiedy patrzyłam na leżące w kuchni banany, morele oraz resztki rabarbaru. Dlatego powstały placki misz masz. Owoce wymieszane i te słodkie, i te kwaśne. Musze przyznać, że efekt końcowy przerósł moje oczekiwania. Placuszki wyszły niesamowicie pulchne i smaczne. Połączenie rożnych smaków zrobiło swoje. Zapraszam na bloga.
SKŁADNIKI
Duża porcja
WYKONANIE
Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka zasypujemy cukrem. Podgrzewamy na ogniu do momentu, aż rabarbar zmięknie i puści sok.
Mąkę wsypujemy do naczynia, dodajemy sodę, kefir, jajka i mieszamy.
Morele i banany kroimy na nieduże kawałki.
Do ciasta dodajemy pokrojone owoce - mieszamy.
Dodajemy rozprażony rabarbar.
Mieszamy razem ze wszystkimi składnikami.
Patelnię rozgrzewamy, wlewamy olej. Kładziemy łyżką drewnianą placki.
Placki odsączamy na ręczniku papierowym. Gotowe.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
Duża porcja
- 3 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1,5 szklanki kefiru
- 4 jajka
- 1 łyżeczka sody
- 4 morele
- 2 banany
- 25 dag rabarbaru
- 1/24 szklanki cukru
- olej do smażenia
WYKONANIE
Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka zasypujemy cukrem. Podgrzewamy na ogniu do momentu, aż rabarbar zmięknie i puści sok.
Mąkę wsypujemy do naczynia, dodajemy sodę, kefir, jajka i mieszamy.
Morele i banany kroimy na nieduże kawałki.
Do ciasta dodajemy pokrojone owoce - mieszamy.
Dodajemy rozprażony rabarbar.
Mieszamy razem ze wszystkimi składnikami.
Patelnię rozgrzewamy, wlewamy olej. Kładziemy łyżką drewnianą placki.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz