Zainspirowana przepisem Ewy Kotlety pożarskie postanowiłam podziałać w podobny sposób, tylko że u mnie trochę modyfikacji, a więc nie są to już tradycyjne kotlety pożarskie. Moje bez tartej bułki i z dodatkiem pieczarek. Zapraszam na bloga.
SKŁADNIKI:
WYKONANIE
Mięso z udźca mielimy na gęstej siatce.
Pierś płuczemy, osuszamy. Kroimy w dużą kostkę i dodajemy do mięsa mielonego.
Pieczarki płuczemy obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do mięsa, wsypujemy stary ser.
Dojadamy jajka, namoczoną bułkę, oraz podsmażoną na maśle cebulkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrabiamy mięso.
Zmoczoną dłonią formujemy kotlety.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Najpierw duży ogień, jak się zetną, zmniejszamy i smażmy z obu stron, na małym ogniu. Podajemy np z .Surówka z czerwonej kapusty
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- 1/2 kg mięsa drobiowego z udźca indyka
- 1 mała pierś z kurczaka
- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- 3 jajka
- 2 łyżki startego sera mozzarella
- 1 mała bułka do namoczenia
- sol , pieprz do smaku
- 1 łyżka masła klarowanego
- olej do smażenia
WYKONANIE
Mięso z udźca mielimy na gęstej siatce.
Pierś płuczemy, osuszamy. Kroimy w dużą kostkę i dodajemy do mięsa mielonego.
Pieczarki płuczemy obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do mięsa, wsypujemy stary ser.
Dojadamy jajka, namoczoną bułkę, oraz podsmażoną na maśle cebulkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrabiamy mięso.
Zmoczoną dłonią formujemy kotlety.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Najpierw duży ogień, jak się zetną, zmniejszamy i smażmy z obu stron, na małym ogniu. Podajemy np z .Surówka z czerwonej kapusty
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz