Smaczna i i pachnąca wiosną surówka z młodej kapusty. Koperek , szczypiorek, rzodkiewka wszystko w jednym. Warto zaserwować rodzinie do obiadu.Zapraszam na bloga.
SKŁADNIKI:
WYKONANIE
Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy
Dodajemy stratą na grubych oczkach tarki marchewkę i pokrojonego w talarki pora
Szczypior koperek kroimy drobno. Nie dajemy jeszcze do kapusty
Rzodkiewkę ścieramy na tarce
Kapustę solimy mieszamy i zostawimy na kilka minut. Odciskamy i dodajemy pozostał składniki. wszystko łączymy
Przed podaniem dodajemy jogurt i ocet, cukier. Mieszamy i gotowe
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- 1 główka młodej kapusty
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 5 rzodkiewek
- 1 marchewka
- mały kawałek pora
- szczypta soli
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka octu winnego jasnego
- pół łyżeczki cukru
WYKONANIE
Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy
Dodajemy stratą na grubych oczkach tarki marchewkę i pokrojonego w talarki pora
Szczypior koperek kroimy drobno. Nie dajemy jeszcze do kapusty
Rzodkiewkę ścieramy na tarce
Kapustę solimy mieszamy i zostawimy na kilka minut. Odciskamy i dodajemy pozostał składniki. wszystko łączymy
Przed podaniem dodajemy jogurt i ocet, cukier. Mieszamy i gotowe
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz