poniedziałek, 18 maja 2015

Ciasteczka jagodowe

Kolejne wejście z ciastem francuskim. Dzisiaj ciasteczka z żelem jagodowym. Bardzo delikatne, pyszne jeszcze ciepłe. Zapraszam.



SKŁADNIKI:

  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego
  • pół słoiczka jagód w żelu
  • kilka mrożonych wiśni
  • papier do pieczenia
WYKONANIE:

Płat ciasta rozkładamy na blacie. Okrągłą foremką kroimy kółka.



Na każde kółko układamy jagody w żelu, na środek wisienka.



Z pozostałych części ciasta kroimy paski i układamy w szachownicę na ciastku.




Ciasta układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 st. C. Ok 20 min.




SMACZNEGO
 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz