Tradycyjne filety z kurczaka jak najbardziej smakują serwowane od czasu, do czasu. Jednak warto spróbować nieco inaczej. Tak też proponuję. Filet z kurczaka w sezamowej panierce. Sezam doskonale smakuje podprażony, a tak się dzieje właśnie w przypadku tego dania. Zapraszam na bloga.
SKŁADNIKI:
Podajemy z ziemniaki i dowolną surówką, np z Surówką z kapusty pekińskiej
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- 1 pierś z kurczaka
- 1 jako
- 2 łyżki mleka
- szklanka sezamu
- sol , pieprz
- zioła do drobiu
- olej do smażenia
WYKONANIE:
filet płuczemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.
Rozcinamy na połowę, wtedy filety są cieńsze i mamy ich cztery.
Przyprawiamy sola pieprzem i ziołami.
Rozbijamy wkładając do woreczka foliowego.
W jednej misce roztrzepujemy jajko z mlekiem, do drugiej wsypujemy sezam.
Obtaczamy najpierw w jaku potem kilka razy w sezamie.
Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor z obydwu stron.
Podajemy z ziemniaki i dowolną surówką, np z Surówką z kapusty pekińskiej
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz