czwartek, 11 grudnia 2014

Pasta z makreli wedzonej

Czas na rybę tym razem wędzoną. Pasta z wędzonej makreli, twarożku , ogórka, jajka- jest doskonała do pieczywa zarówno na śniadanie jak i na kolację. Polecam.









SKŁADNIKI

  • 1 wędzona makrela
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki twarogu
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki ketchupu łagodnego
  • 1 łyżka musztardy delikatesowej
  • sól, pieprz do smaku

WYKONANIE

Rybę oczyszczamy z ości dokładnie rozdrabniamy i wkładamy do miski , dodajemy twaróg.. Jajka  gotujemy na twardo. Cebulkę i ogórek kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryby. Jajka siekamy  drobno dodajemy do składników pasty. Doprawiamy odrobiną solą i pieprzem. Dodajemy musztardę, ketchup, część pokrojonego szczypiorku i wszystko dobrze mieszamy, jednocześnie rozgniatając składniki. Możemy ozdobić.









SMACZNEGO 

 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz