wtorek, 16 grudnia 2014

Schab z warzywami i żurawiną


Dania mięsne polecam na świąteczny obiad. Schab tak przyrządzony jest miękki, soczysty, smaczny, jednym słowem warto spróbować.




SKŁADNIKI


  • 70 dag. schabu
  • 2 marchewki
  • 1/4 selera
  • 1/2 pora
  • przyprawa typu Staropolska
  • 1 cebula
  • 3 łyżki żurawiny ze słoika
  • 2 łyżki oleju



WYKONANIE


Schab pokroić na cienkie kawałki, przyprawić i zostawić na 1 godzinę. W tym czasie warzywa pokroić w kostkę. Cebulkę lekko poddusić.

Schab obsmażyć z obu stron na oleju, przełożyć do garnka podlać ok pół szklanki wody. Wsypać wszystkie warzywa. Nakryć i gotować na małym ogniu ok 40 min. Mieszać od czasu , do czasu. Sprawdzamy mięso jeśli jest twarde gotujemy  dłużej. Pod koniec dodać żurawinę



SMACZNEGO

 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz