Bardzo dobra przekąska do barszczyku i nie tylko. Szybka, wystarczy mieć w zapasie ciasto francuskie i trochę żółtego sera.
SKŁADNIKI
- 1 płat ciasta francuskiego
- 20 dag żółtego sera ( dowolny rodzaj)
- olej do smarowania blachy
- 2 łyżki ketchupu
WYKONANIE
Płat ciasta rozwijamy i prostujemy. Smarujemy ketchupem. Na ciasto ścieramy na grubych oczkach ser. Lekko ręką dociskamy, by nie spadał.
Ciasto kroimy na pasy ok. 6 takich pasów.Kroimy jeszcze w poprzek. Zbyt długie paluszki będą się przełamywały.
Każdy kawałek skręcamy z jednej i drugiej strony.
Ciasto skręcamy jak świderki i układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 20 min.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz