Gotowe cisto francuskie to doskonały wynalazek dla zbieganych i nie tylko. Można szybko wyczarować jakieś przekąski lub dania główne. Wystarczą niewielkie dodatki , by zrobić coś pysznego. Proponuję dzisiaj przekąskę z ciasta francuskiego. wprawdzie podczas pieczenia sakiewki trochę się rozeszły, ale smak doskonały. Sakiewki powstały przy okazji pieczenia ciasta francuskiego z filetem drobiowym i szpinakiem Przepis TU
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- jeden płat ciasta francuskiego
- szpinak połowa porcji
- 12 dag sera żółtego
- papier do pieczenia
- jajko do smarowania
WYKONANIE
Przepis na przygotowanie szpinaku tutaj Szpinak.
Ciasto dzielimy na małe kwadraciki układamy łyżeczkę szpinaku, przykrywamy serem żóltym.
Zwijamy tworząc na górze tzw. sakiewkę, układamy na blaszce smarujemy rozmąconym jajkiem
Pieczemy w temperaturze 200 stopni ok 20 min
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz