Obiad z piersi indyka dość szybki i bardzo smaczny. Polecam.
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Mięso indyka opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Z sosu sojowego i przyprawy zrobić marynatę i obtoczyć w niej indyka, Zostawić na ok. 2-3 godz.
Następnie indyka obtaczamy w mące wrzucamy na rozgrzany olej i obsmażamy. Zalewamy szklanką jasnego piwa ,dodajemy również szklankę bulionu.
Marchewkę obieramy kroimy w talarki, dodajemy do mięsa i wywaru. nakrywamy i dusimy ok. 20-30 min. Możemy jeszcze do smaku doprawić solą i pieprzem.
Podajemy z ryżem i surówką
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- 50 dag piersi z indyka
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 1 szklanka piwa
- 2 łyżki maki do obtaczania mięsa
- 2 marchewki
- 2 łyżki sosu sojowego
- pół paczki przyprawy do indyka
- sól , pieprz do smaku
WYKONANIE:
Mięso indyka opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Z sosu sojowego i przyprawy zrobić marynatę i obtoczyć w niej indyka, Zostawić na ok. 2-3 godz.
Następnie indyka obtaczamy w mące wrzucamy na rozgrzany olej i obsmażamy. Zalewamy szklanką jasnego piwa ,dodajemy również szklankę bulionu.
Marchewkę obieramy kroimy w talarki, dodajemy do mięsa i wywaru. nakrywamy i dusimy ok. 20-30 min. Możemy jeszcze do smaku doprawić solą i pieprzem.
Podajemy z ryżem i surówką
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz