Już chyba pisałam, że gotowe ciasto francuskie to taki dobry wynalazek. Można pokombinować szybko i na rożne sposoby. Bardzo cenię sobie rożne przekąski z takiego ciasta. Dzisiaj zapraszam na róże ciasta francuskiego z salami. Oczywiści środek może być inny, w przypadku , gdy nie lubimy salami.
SKŁADNIKI
WYKONANIE
Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki. Salami kroimy na połowę.
Płat ciasta dzielimy na pasy, na które układamy salami tak, by wystawało poza ciasto. Posypujemy serem. Zwijamy w jednym kierunku. Pod wpływem zwijania salami układa się w formie płatków róży.
Ciasto układamy w foremkach na muffinki. Bezpieczniej- nie rozpłynie się na boki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 15-20 min.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- 1 płat ciasta francuskiego
- 15 dag salami (cienkie)
- 10 dag sera żółtego ( dowolny)
WYKONANIE
Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki. Salami kroimy na połowę.
Płat ciasta dzielimy na pasy, na które układamy salami tak, by wystawało poza ciasto. Posypujemy serem. Zwijamy w jednym kierunku. Pod wpływem zwijania salami układa się w formie płatków róży.
Ciasto układamy w foremkach na muffinki. Bezpieczniej- nie rozpłynie się na boki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 15-20 min.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz