sobota, 25 października 2014

Surówka Colesław

Surówka  znana wszystkim. Doskonały dodatek do niedzielnego obiadu. Można zrobić wcześniej. Spokojnie postoi w lodówce.

  
SKŁADNIKI


  • 1  nieduża kapusta
  • 2 - cebule
  • 2 - marchewki
  • ½ łyżeczki  soli
  • ¼ szklanki cukru pudru
  • ¼ łyżeczki  pieprzu
  • ¼ szklanki  mleka
  • ½ szklanki majonezu
  • 1½ łyżki - octu winnego
  • 2½ łyżki - soku z cytryny
WYKONANIE


Kapustę, marchew i cebulę szatkujemy lub ścieramy na tarce. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Zszatkowane warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. 





SMACZNEGO
Prześlij komentarz