wtorek, 2 grudnia 2014

Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczaka

Szpinak bardzo lubimy, dlatego często gości w naszej kuchni. Chyba ludzi można podzielić na tych , którzy nie lubią szpinaku i tych którzy go uwielbiają. Dzisiaj pyszne danie -szpinak z kurczakiem jako podstawa do makaronu. Polecam.







SKŁADNIKI

  • 1.2 kg szpinaku mrożonego
  • pół opakowania serka feta 
  • sól pieprz do smaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1  cebula
  • 1 mała pierś z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • pół opakowania makaronu  ( np. penne, pełnoziarnisty)

WYKONANIE

Pierś z kurczaka  płuczemy, kroimy na drobne kawałki, posypujemy przyprawa i zostawiamy.
Cebulkę pokrojoną w kostkę lekko podsmażamy. dodajemy kurczak i dalej smażymy ,aż mięso będzie gotowe.




Szpinak rozmrażamy, wstawiamy na durszlak, by ociekł z wody. Dodajemy do mięsa.
Na to rozkruszamy ser feta, wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobina soli i pieprz. Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5 min.



Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do szpinaku, mieszamy. Gotowe.



SMACZNEGO 



 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz