poniedziałek, 29 grudnia 2014

Przystawka - muchomorki z pomidorów i jajek.

Taka dość szybka przystawka nie wymagająca specjalnych dodatków. Na pewno będzie cieszyć oko na stole.

Smakuje również, bo przecież w tym duecie jajko i pomidor uzupełniają się wzajemnie.








SKŁADNIKI 
  • 10 jaj
  • 5 pomidorów
  • świeża pietruszka
  • majonez

WYKONANIE

Jajka ugotować, ostudzić. Pomidory przeciąć na połowę, dokładnie wydrążyć środki, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Jajka obrać odciąć od spodu kawałek tak, by można był je postawić. Wydrążone pomidory lekko wysmarować majonezem od środka . Nakładać na jajka, dekorować majonezem w postaci małych kropek. Liście pietruszki rozłożyć na półmisku. Na to ułożyć muchomorki. Można wykonać inne dekoracje według własnych pomysłów.








SMACZNEGO

 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz