niedziela, 28 grudnia 2014

Przystawka z łososia

Łosoś wędzony na zimno doskonale nadaje się do wielu szybkich przekąsek. Dzisiaj proponuję łososia z serem almette i musztardą.



SKŁADNIKI

  • ok 20 dag plastrów z łososia norweskiego
  • 1 opakowanie serka almette
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • kilka oliwek i pomidory koktajlowe do dekoracji


WYKONANIE

Serek wykładamy do miseczki łączymy z musztardą mieszamy.

Plastry łososia składamy w większy płat, Na plastrach rozmasowujemy pastę serową. Delikatnie zwijamy w rulon. Owijamy w folię aluminiową Jest dość miękki, ale na chwilę włożymy  go  do zamrażarki tak, by się schłodził. Schłodzony kroimy w plastry. Układamy na półmisku, ozdabiamy oliwkami pomidorkami.








SMACZNEGO
 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz