niedziela, 7 grudnia 2014

Roladki z szynką i jajkiem w dietetycznym sosie

Przystawka na kolację, czy też na niewielkie spotkanie. Dla wszystkich, którzy nie chcą zajadać się majonezem proponuję lekki sos na bazie jogurtu.

Przystawka dość  szybka i właściwie wszystkie składniki zawsze mamy pod ręką.






SKŁADNIKI:

  • kilka plastrów szynki ( wszystko zależy od tego ile chcemy roladek)
  • 4 jajka
  • 1 twardy pomidor
Na sos:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego , gęstego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli i pieprzu
WYKONANIE

Wszystkie składniki sosu łączymy i dobrze mieszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę.

Jajka gotujemy na twardo- studzimy. Na szynkę kładziemy ćwiartki jajka zawijamy w rulonik, układamy na plastry pomidora. Każą roladę polewamy sosem. posypujemy szczypiorkiem
Sos wlewamy również do środka półmiska.









SMACZNEGO 

 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz