czwartek, 22 stycznia 2015

Kiełbasa z pieczarkami i ketchupem


Szybkie danie na kombinowany obiadek, ewentualnie wczesną kolacje Polecam






SKŁADNIKI

  • 40 dag.kiełbasy np. śląska
  • 40 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka majeranku 
  • sól , pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  •  4 łyżki ketchupu


WYKONANIE:

Kiełbasę pokroić w plasterki. Rozgrzać na patelni  olej,dodać kiełbasę i smażyć mieszając aż się  zrumieni.
Dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż sok z pieczarek odparuje.
Dodać cebulę pokrojoną w pół plastry smażyć do zeszklenia. Doprawić solą pieprzem , majerankiem. Dodać ketchup , chwile  wszystko wymieszać i gotowe.
Podawać z pieczywem.







SMACZNEGO

 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz