sobota, 17 stycznia 2015

Kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami.

Na obiad, a może na przekąskę  jak kto woli. Małe kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami- pieczone. Polecam






SKŁADNIKI:

  • 1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej ( może być inne mięso)
  • 30 dag pieczarek
  • 2 jajka
  •  jedna cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki tartej suchej bułki
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku
WYKONANIE:

Cebulkę kroimy w kostkę obsmażamy na maśle dodajemy pokrojone drobno pieczarki -smażymy na małym ogniu. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Studzimy.

Do mięsa mielonego dodajemy uduszone pieczarki i pozostałe składniki. Sól , pieprz do smaku. Dobrze wyrabiamy masę. 



Formujemy małe kule, układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy ok. 40 min w 190 stopniach.




SMACZNEGO
 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz