niedziela, 17 maja 2015

Racuchy z rabarbarem

Rabarbar obrodził i ma swój najlepszy czas. Wykorzystajmy jego smak, który doskonale sprawdza się w wielu potrawach. Od ciast  po kompoty i dżemy. Dzisiaj placuszki z rabarbarem. Zapraszam.











 SKŁADNIKI
  • 1 szklanka kefiru
  • 3 jajka
  • 2  szklanki mąki
  • 1,5 łyżki cukru
  • szczypta soli 
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 2 - 3 łodygi rabarbaru
  • olej do smażenia
WYKONANIE

Rabarbar myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki ok. 2 cm.


Wszystkie składniki na placuszki dokładnie ze sobą mieszamy.



 Dodajemy kawałki rabarbaru-mieszamy.



 Smażymy z obu stron na złoty kolor.



Odsączamy z nadmiaru tłuszczu  na ręczniku papierowym.



 Posypujemy cukrem pudrem.



SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz