piątek, 15 maja 2015

Szparagi z grilla

Szparagi można próbować na rożne sposoby. Jeden z nich to grillowane szparagi. Wypróbowałam i wyszło całkiem smacznie. Przepis znalazłam  w książeczce załączonej  do grilla.




SKŁADNIKI:


  • kilka szparagów ( w zależności ile potrzebujemy porcji) u mnie cztery
  • 50 g masła
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 plastry sera żółtego
  • folia aluminiowa

WYKONANIE

Zielone szparagi nie wymagają obierania , wiec odrywamy tylko twardą część.
Natkę pietruszki płuczemy.

Folię aluminiowa rozkładamy. Najpierw kładziemy warstwę z posiekanej natki pietruszki i  masła, Układamy na tym szparagi. Przyprawiamy solą pieprzem.Na wierzch kładziemy kawałki sera.




Folie zawijamy i układamy na płycie do grillowania. Po 14 min obracamy ostrożnie folię i grillujemy następne 15 min.




SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz