wtorek, 21 października 2014

Sałatka z indyka z brzoskwinią

Sałatki czasami muszą powstać na prędko. Zależą od naszych pomysłów i inspiracji.

Oto jednak z nich.







SKŁADNIKI

  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 ugotowane woreczki ryżu parabolicznego
  • 25 dag wędliny - pierś indyka ( np. gotowana lub wędzona)
  • pół puszki brzoskwiń
  • 3 jajka
  • 15 dag sera żółtego- parmezan 
  • mały słoik selera naciowego
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • sól, pieprz, curry

WYKONANIE

Składniki sałatki typu jajka, wędlina, brzoskwinie, ser kroimy w drobną kostkę, Dodajemy, ryż, kukurydzę, seler osączony z zalewy i pokrojony.  Sos w proporcji 3 łyżki majonezu 2 jogurtu mieszamy, dodajemy odrobinę soli pieprzu, łyżeczkę curry. Mieszamy Gotowe.


SMACZNEGO
Prześlij komentarz