niedziela, 11 stycznia 2015

Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Gotowe cisto francuskie to doskonały wynalazek dla zbieganych i nie tylko. Można szybko wyczarować  jakieś przekąski lub dania główne. Wystarczą niewielkie dodatki , by zrobić coś pysznego. Proponuję dzisiaj przekąskę z ciasta francuskiego. wprawdzie podczas pieczenia sakiewki trochę się rozeszły, ale smak doskonały. Sakiewki powstały przy okazji pieczenia ciasta francuskiego z filetem drobiowym i szpinakiem Przepis TU











SKŁADNIKI
  • jeden płat ciasta francuskiego
  • szpinak połowa porcji
  • 12 dag sera żółtego
  • papier do pieczenia
  • jajko do smarowania

WYKONANIE

Przepis na przygotowanie szpinaku tutaj Szpinak

Ciasto dzielimy na małe kwadraciki układamy łyżeczkę szpinaku, przykrywamy serem żóltym.

 Zwijamy tworząc na górze tzw. sakiewkę, układamy na blaszce smarujemy rozmąconym jajkiem





Pieczemy w temperaturze 200 stopni ok 20 min

SMACZNEGO


 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz