sobota, 29 listopada 2014

Sałatka wielowarstwowa

Sałatka szybka i smaczna. Doskonała jako dodatek do wędlin




SKŁADNIKI:

NA małą salaterkę

  • 3 łyżki groszku z puszki 
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1 cebulka
  • jedno jabłko
  • 4 jajka
  • pół szklanki ketchupu łagodnego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki majonez

Wykonanie

Jabłko, jajko i cebulę kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na małych oczkach.

 Jogurt i majonez mieszamy razem. Sałatka ma kilka warstw .

  Zaczynamy od wsypania na dno salaterki groszku. Na to dajemy cebulę i smarujemy połową sosu majonezowego.

Kolejna warstwa, to kukurydza, na którą rozkładamy jabłka. Smarujemy ketchupem, który przygotowaliśmy do sałatki.

Na keczup kładziemy jajka i smarujemy resztą sosu majonezowego.





Całość posypujemy serem. Wierzch dekorujemy.

PRZEPIS W WERSJI FILMOWEJ ZAPRASZAM









Smacznego

Prześlij komentarz