piątek, 14 listopada 2014

Ryba zawsze zdrowa

Ostatnia moja aktywność dotycząca dań z rybami jest dość duża. Wykorzystuje do tego  garnek do gotowania na parze. Zdrowo i dietetyczne, a przed świętami postanowiłam zastosować lekką dietę. Dzisiaj dorsz gotowany z fasolką szparagową i marchewką.




SKŁADNIKI

  • 1/2 kg.  filet z dorsza
  •  opakowanie  zamrożonej fasolki szparagowej
  •  1 marchewka
  • pół pora
  • przyprawa do ryb 
  • sok z pół cytryny
  • sól , pieprz

WYKONANIE

Rybę rozmrażamy, kroimy  na mniejsze porcje. Przyprawiamy sokiem z cytryny i przyprawą do ryb . Pozostawiamy na ok. 15 min.

Do garnka na parze wkładamy rybę, fasolkę oczyszczona i pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojone pora. wszystko gotujemy 20 min.

Z marchewki i pora robię mus warzywny i dodaje do  ryby. Można odrobinę posolić, ale to już kwestia smaku.





SMACZNEGO

 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz