Z biszkoptami rożnie bywa, dość długo wypróbowywałam rożne przepisy. Białka osobno , później żółtka i odwrotnie- żółtka ubić później dodać białka. Czasami się udało, ale nie zawsze. Przepis, który prezentuję dzisiaj jest dość prosty i zawsze się udaje.
SKŁADNIKI
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać razem z proszkiem do pieczenia. Po trochę mąkę wsypywać do masy- mieszać. Dodawać również partiami olej i wodę. Mieszać tak, by wszystkie składniki się połączyły.
Wlać do formy ( jeśli mniejsza, ciasto będzie wysokie) Ja piekłam w formie 30 cm. na 20 cm. dość duża.
Piec w temperaturze 180 ok 40 min.
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- 6 jajek
- 1,5 szklanki maki pszennej
- 0,75 szklani mąki ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki wody
WYKONANIE
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać razem z proszkiem do pieczenia. Po trochę mąkę wsypywać do masy- mieszać. Dodawać również partiami olej i wodę. Mieszać tak, by wszystkie składniki się połączyły.
Wlać do formy ( jeśli mniejsza, ciasto będzie wysokie) Ja piekłam w formie 30 cm. na 20 cm. dość duża.
Piec w temperaturze 180 ok 40 min.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz