Bardzo proste i szybkie danie. A jeżeli lubimy tuńczyka to doskonałe w smaku.
Dlaczego makaron pełnoziarnisty? Odpowiedź jest prosta. Zawiera wszystkie składniki, które występują w ziarnie, a dokładniej mówiąc ziarno zostało zmielone wraz z zewnętrzną powłoką.
Produkty pełnoziarniste mają również obniżoną zawartość cukrów. Ograniczają wchłanianie tłuszczu z pożywienia. Błonnik zawarty w takich produktach korzystnie wpływa na perystaltykę jelit.
SKŁADNIKI
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Dlaczego makaron pełnoziarnisty? Odpowiedź jest prosta. Zawiera wszystkie składniki, które występują w ziarnie, a dokładniej mówiąc ziarno zostało zmielone wraz z zewnętrzną powłoką.
Produkty pełnoziarniste mają również obniżoną zawartość cukrów. Ograniczają wchłanianie tłuszczu z pożywienia. Błonnik zawarty w takich produktach korzystnie wpływa na perystaltykę jelit.
SKŁADNIKI
- makaron pełnoziarnisty typu penne lub inny ( dla 3 osób pół torebki)
- jedna puszka z tuńczyka w sosie własnym
- 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
- 1 cebula
WYKONANIE
Makron gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 7-8 min. al -dente . Cebulę kroimy w kostkę i podduszamy na oleju, nie smażymy.
Do ugotowanego makaronu dodajemy cebulę , tuńczyka z puszki. Wszystko mieszamy i gotowe.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz