Co zrobić gdy mamy za dużo ryżu? U mnie na sodko. Zapiekany z z jabłkiem , cynamonem . W sam raz dla łasuchów.
Do tej potrawy nie podaję specjalnych proporcji i ilości składników.
Oczywiście potrzebujemy odgotowany ryż, jabłka, trochę cynamonu, kilka rodzynek, cukier waniliowy, cukier kryształ.
Ryż układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na to jabłka podsmażone. Ja daję jabłka ze słoika. Posypujemy cynamonem , cukrem waniliowym. Jeśli jabłka są kwaśne można dodać odrobinę cukru kryształ. Druga warstwa to również ryż, na wierzch odrobinę jabłek. Naczynie zakrywamy i zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok. 15 min. Podajemy polane jogurtem, który możemy również posłodzić.
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Do tej potrawy nie podaję specjalnych proporcji i ilości składników.
Oczywiście potrzebujemy odgotowany ryż, jabłka, trochę cynamonu, kilka rodzynek, cukier waniliowy, cukier kryształ.
Ryż układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na to jabłka podsmażone. Ja daję jabłka ze słoika. Posypujemy cynamonem , cukrem waniliowym. Jeśli jabłka są kwaśne można dodać odrobinę cukru kryształ. Druga warstwa to również ryż, na wierzch odrobinę jabłek. Naczynie zakrywamy i zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok. 15 min. Podajemy polane jogurtem, który możemy również posłodzić.
zapiekanka z ryżu i jabłek |
zapiekanka z ryżu i jabłek |
zapiekanka z ryżu i jabłek |
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz