Tuńczyka wszyscy lubią w moim domu,dlatego często pojawia się w postaci rożnych past. Dzisiaj proponuję tuńczyka z twarogiem , ogórkiem i jakiem. Smaczna pasta, a jeśli jeszcze do tego zrobimy domowe pieczywo, to mamy królewska ucztę śniadaniową. Pieczywo tutaj: Chlebek wiejski
SKŁADNIKI
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 łyżeczka majonezu
- odrobina musztardy
- 3 jajka
- pół pęczka szczypiorku
- 10 dag. lekkiego twarogu
- jeden większy ogórek
- sól, pieprz
WYKONANIE
Tuńczyka odlewamy z oleju i wrzucamy do miski, dodajemy, pokruszony ser, pokrojony szczypior, rozdrobnione jajka i pokrojony drobno ogórek. Solimy , pieprzymy i mieszamy składniki pasty.
Układamy na półmisku, dekorujemy.
Podajemy z pieczywem wiejskim, np: TAKIM
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz