Dynia jadalna może dać nam wiele przyjemności. Nie tylko zupa dyniowa jest bardzo dobra. Dzisiaj polecam placki z dynią i twarogiem. Wzmocnione smakiem cynamonu, imbiru i rodzynek. Danie na słodko. wspaniały deserek.
SKŁADNIKI
WYKONANIE
Dynia powinna być rozdrobniona i razem z serem zblędowana.
Do masy dodajemy pozostałe składniki. Imbir ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Na patelni z odrobiną oleju smażymy na początku jeden placek. Jeśli jest za rzadki dodajemy trochę mąki. Placki obsuszamy na ręczniku papierowym.
Podajemy z jogurtem lub z dżemem.
SKŁADNIKI
- 50 dag. dyni
- 50 dag twarogu
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
- 1 cukier waniliowy
- dwie łyżki rodzynek
- 2 łyżki otręby owsianych
- 3 łyżki maki pszennej
- 3 jajka
WYKONANIE
Dynia powinna być rozdrobniona i razem z serem zblędowana.
Do masy dodajemy pozostałe składniki. Imbir ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Na patelni z odrobiną oleju smażymy na początku jeden placek. Jeśli jest za rzadki dodajemy trochę mąki. Placki obsuszamy na ręczniku papierowym.
Podajemy z jogurtem lub z dżemem.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz