Ostatnia moja aktywność dotycząca dań z rybami jest dość duża. Wykorzystuje do tego garnek do gotowania na parze. Zdrowo i dietetyczne, a przed świętami postanowiłam zastosować lekką dietę. Dzisiaj dorsz gotowany z fasolką szparagową i marchewką.
SKŁADNIKI
WYKONANIE
Rybę rozmrażamy, kroimy na mniejsze porcje. Przyprawiamy sokiem z cytryny i przyprawą do ryb . Pozostawiamy na ok. 15 min.
Do garnka na parze wkładamy rybę, fasolkę oczyszczona i pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojone pora. wszystko gotujemy 20 min.
Z marchewki i pora robię mus warzywny i dodaje do ryby. Można odrobinę posolić, ale to już kwestia smaku.
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- 1/2 kg. filet z dorsza
- opakowanie zamrożonej fasolki szparagowej
- 1 marchewka
- pół pora
- przyprawa do ryb
- sok z pół cytryny
- sól , pieprz
WYKONANIE
Rybę rozmrażamy, kroimy na mniejsze porcje. Przyprawiamy sokiem z cytryny i przyprawą do ryb . Pozostawiamy na ok. 15 min.
Do garnka na parze wkładamy rybę, fasolkę oczyszczona i pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojone pora. wszystko gotujemy 20 min.
Z marchewki i pora robię mus warzywny i dodaje do ryby. Można odrobinę posolić, ale to już kwestia smaku.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz