Ten sernik miał być gruszkowy, jednak gruszki się nie upiekły więc w ich miejsce wlałam mus malinowy . Sernik smakował wszystkim.
SKŁADNIKI
SKŁADNIKI
- 1 kg, sera z wiaderka lub mielonego
- 7 jajek
- 2 budynie śmietankowe
- 1/2 kostki masła
- ok 1 szklanki cukru
Mus malinowy lub z innych owoców
- 1/2 kg malin rozgotować, dodać szklankę cukru i gotować dalej. ! łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1/4 szklanki wody dodać do malin.
WYKONANIE
Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Dodawać po dwie łyżki sera, ucierać. Dodać dwa budynie i pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać. Ser wylać na średnią blachę Piec ok 1,5 godz. w temperaturze 180 st. C . Po upieczeniu polać musem malinowym.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz