Awokado- może samo w sobie nie jest smaczne , ale odpowiednio przyrządzone zmienia swój mało wyrazisty smak. Kwas oleinowy obniża cholesterol, reguluje ciśnienie krwi. Jedno, co mniej przemawia za awokado. to jego wysoka kaloryczność. Jednak od czasu do czasu warto wprowadzić do diety
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Awokado opłukać, przekroić na połowę, wyrzucić pestkę i delikatnie wyjąc miąższ tak , by nie uszkodzić zielonej łódeczki.
Miąższ pokroic na małe kawałki, skropić dość mocno sokiem z limonki.
Wymieszać delikatnie razem. Zrobić sos z serka wiejskiego musztardy, suszonych pomidorów, dodać odrobinę soli i pieprzu. Wymieszać z jajkiem i awokado. Nakładać do zielonych łódeczek, udekorować. podawać z chlebem lub bułeczką. Gotowe
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- 2 awokado
- 4 ugotowane jajka
- sok z limonki
- twarożek wiejski 1/2 opakowania
- 1 łyżeczka łagodnej musztardy
- 1 łyżka suszonych zmielonych pomidorów
- sól pieprz do smaku
- pomidor i sałata do dekoracji
WYKONANIE:
Awokado opłukać, przekroić na połowę, wyrzucić pestkę i delikatnie wyjąc miąższ tak , by nie uszkodzić zielonej łódeczki.
Miąższ pokroic na małe kawałki, skropić dość mocno sokiem z limonki.
Jajka pokroić na drobne kawałki
Wymieszać delikatnie razem. Zrobić sos z serka wiejskiego musztardy, suszonych pomidorów, dodać odrobinę soli i pieprzu. Wymieszać z jajkiem i awokado. Nakładać do zielonych łódeczek, udekorować. podawać z chlebem lub bułeczką. Gotowe
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz