Smaczna przystawka dobra z czerwonym barszczykiem
SKŁADNIKI
Na ciasto:
WYKONANIE
Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto.
Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką.
Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.
Układamy na blaszce smaruje jajkiem.
Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
Na ciasto:
- 1/2 kilograma mąki
- 1 margaryna
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soli
- jedno jajko
Na farsz
- 1/2 kilograma pieczarek,
- 2 cebule
- olej do smażenia
WYKONANIE
Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto.
Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką.
Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.
Układamy na blaszce smaruje jajkiem.
Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz